Mannenpumps

Sinds het einde van de 18e eeuw, hebben herenschoenen lagere hakken dan de meeste vrouwenschoenen. Cowboylaarzen blijven een opmerkelijke uitzondering, en ze worden nog steeds gemaakt met een grotere hiel. De Cubaanse hak wordt in vele mannenschoenmodellen gebruikt en dankt zijn afkomst van bepaalde Latino roots, met name verschillende vormen van Latino dans zoals flamenco.

De zanger Prince staat bekend om het dragen van high heels, evenals Elton John. Bands als Mötley Crüe, Kiss en Sigue Sigue Sputnik droegen overwegend hoge hakken in de jaren 1980.

Mannenpumps zijn niet allerdaags en erg gewaagd.

Er zijn diverse webwinkels gespecialiseerd in mannenpumps:

Sarenza.nl

Sarenza biedt mooie trendy pumps aan voor dames maar ook grotere maten voor vrouwen met grotere voeten en mannen. De maten lopen uiteen van 32 tot 45.

Stravers Shoes.com

Stravers Luxe Schoenen trekt door haar speciale schoenmaten veel Transgenders, lesbiennes, travestieten, transmannen, etc. aan.
Bij Stravers Luxe Schoenen Amsterdam hebben ze een grote collectie dames- en herenschoenen in hun maat.
Vrouwenschoenen voor mannen en ook mannenschoenen voor vrouwen.

Silhouette Shoes –

Bij Silhouette schoenen vindt u de nieuwste mode en de grootste collectie sexy schoenen! Hun collectie bestaat uit pumps, laarzen met hoge hakken, sandaaltjes en muiltjes van maat 33 tot en met maat 47! Ze hebben zowel een webshop als een fysieke winkel in Rotterdam.